gustavs blog

gustavs blog

Mitt perspektiv på USA

Är just nu på studentutbytesår i Tucson, AZ och tänkte ge mina högst personliga reflektioner av studierna, universitetet och det amerikanska samhället i allmänhet. Håll till godo!

Roadtrip Dag 7: Nashville, TN

AllmäntPosted by Gustav Lundquist Sat, May 24, 2008 18:38:02

Dagen tillbringades till stora delar i Nashville där vi besökte Vanderbilt campus, ett nationellt välkänt universitet där vi gick till bokhandeln och inhandlade lite saker vi behövde.

Efter det tog vi en vända downtown till the music row. Nashville är ju känt som countryns huvudstad och levde upp till detta. Efter lunch och promenad i staden bestämde vi oss för att åka ut till Belle Meade Plantation. Belle Meade var väl inte ett plantation i dess traditionella mening utan här avlades istället hästar fram. En bit från de riktigt svåra förhållanden i södern behandlades slavarna (enligt uppgifter) åtminstone något bättre än på bomullsplantagen men de förekom ändå frekvent. Det var intressant att se denna historiska plats.

Efter detta besök åkte vi vidare mot vårt nästa resmål, Atlanta i Georgia dit vi anlände runt 8 lokal tid. Numer är vi också i den östra tidszonen, vi har alltså tagit oss så många tidszoner det går att förflytta sig på fastlandet i USA.

Imorgon skall vi göra Atlanta!

  • Comments(0)