gustavs blog

gustavs blog

Mitt perspektiv på USA

Är just nu på studentutbytesår i Tucson, AZ och tänkte ge mina högst personliga reflektioner av studierna, universitetet och det amerikanska samhället i allmänhet. Håll till godo!

Roadtrip Dag 5: Little Rock, AR

AllmäntPosted by Gustav Lundquist Thu, May 22, 2008 16:08:54

Dagen började med en resa till Little Rock i Arkansas. På vägen passerade vi Hope, Bill Clintons hemstad, innan vi nådde resmålet. I Little Rock besökte vi bland annat Little Rock Central High School, främst känd för att militären kallades in när desegregationen av färgade och vita skedde. Militären var tvungen att hjälpa de nio färgade (kända som Little Rock Nine) som skulle gå i skolan så att de överhuvudtaget skulle komma in. Utanför bildade nämligen folk en mur för att hindra dem att ta sig in.

Vi såg också platsen där Bill Clinton deklarerade att han ställde upp i presidentvalet i början på 1990-talet och statens capitolum, en kopia av den som finns i Washington D.C.

Efter Little Rock tog vi oss sedan vidare mot Memphis och vi övernattar i West Memphis, fortfarande i Arkansas. Imorgon bör det av mot riktiga Memphis och Tennesse.

  • Comments(0)