gustavs blog

gustavs blog

Mitt perspektiv på USA

Är just nu på studentutbytesår i Tucson, AZ och tänkte ge mina högst personliga reflektioner av studierna, universitetet och det amerikanska samhället i allmänhet. Håll till godo!

Roadtrip Dag 10: Washington, DC

AllmäntPosted by Gustav Lundquist Wed, May 28, 2008 05:34:10

Gårdagen var vi alltså i Washington och försökte se så mycket som möjligt på en dag - ett svårt uppdrag då det finns ganska mycket att se. Vi hann i alla fall med att se Library of Congress (imponerande byggnad), Supreme Court, Capitolium, the Mall, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, Korea War Memorial, Vietnam War Memorial. Vi besökte även National Archieves och såg den ursprungliga konstitutionen, vi har sett Vita huset och vi besökte även House of Sweden, den svenska ambassaden som ligger vackert vid vattnet.

Jag har säkert glömt något annat vi sett men som sagt - Washington har mycket att erbjuda och det var mycket intressant att se staden. Dessutom ger staden ett rätt sympatiskt intryck, särskilt som att inga byggnader får vara högre än Capitolium vilket gör att intrycket blir annorlunda än städer med skyskrapor.

Nu ska vi ge oss av mot Gettysburg. Later!

  • Comments(0)//gustav.hofverberg.org/#post180