gustavs blog

gustavs blog

Mitt perspektiv på USA

Är just nu på studentutbytesår i Tucson, AZ och tänkte ge mina högst personliga reflektioner av studierna, universitetet och det amerikanska samhället i allmänhet. Håll till godo!

Roadtrip Dag 8: Atlanta, GA

AllmäntPosted by Gustav Lundquist Sun, May 25, 2008 16:56:58

I Atlanta besökte vi först CNN som har ett av sina högkvarter i Atlanta. Väl på plats fick vi en guidad tur där vi såg hur det såg ut bakom kulisserna. Även CNN International sänder från Atlanta men delen vi såg var främst den USA-baserade delen. Turen var ganska intressant men vi hade kanske hoppats på att se något mer. Dessutom var det oerhört mycket folk eftersom det Memorial Weekend och amerikanerna är lediga på måndag.

Efter CNN besökte vi The World of Coca Cola. Vi var inte så imponerade av turen, den kändes inte så spännande även om vi fick se hur colan producerades, lite äldre reklamfilmer och andra konstverk involverande Coca Cola.

Detta följdes av ett besök hos författaren till Gone with the Wind där vi fick höra bakgrunden till boken och filmen.

Efter detta lämnade vi Atlanta och har nu har vi åkt en bit på vägen mot Washington D.C. och checkat in på ett hotell för natten strax innanför gränsen till South Carolina. Här följer vi försöket till landning på Mars där University of Arizona varit inblandat. Just nu är de inne på de sista sekunderna och vet ännu inte om farkosten kan landa.

I detta nu är det touchdown på Mars, den första "soft touchdown" sen 1976! Just nu rapporteras om en lyckosam landning. Vi får väl se vad som händer framöver...

  • Comments(0)//gustav.hofverberg.org/#post178