gustavs blog

gustavs blog

Mitt perspektiv på USA

Är just nu på studentutbytesår i Tucson, AZ och tänkte ge mina högst personliga reflektioner av studierna, universitetet och det amerikanska samhället i allmänhet. Håll till godo!

Roadtrip Dag 4: Dallas, TX

AllmäntPosted by Gustav Lundquist Wed, May 21, 2008 15:31:15

Den fjärde dagen på vår resa har spenderats i Dallas, som faktiskt inte är Texas största stad (både Houston och San Antonio är större) men kanske den mest kända.

Vi började dagen med att lämna vårt hotell i Market Center-distriktet och bege oss ner mot den västra, gamla delen av downtown. Väl där besökte vi Sixth Floor Musuem, där Lee Oswald sägs ha avfyrat skotten som dödade John F. Kennedy 1963. Besöket på gamla Texas School Book Depository var mycket intressant. Den sjätte våningen var omgjord till ett museum där en audiotour och illustrationer berättade vad som hände och vad som fortfarande är omstritt. Någon fullständig klarhet om var Oswald skyldig eller inte, om han var ensam eller inte, om allt var del av en större konspiration kommer antagligen aldrig fås men för konspirationsteoretiker finns det mycket att ta av. Hursom, ett mycket intressant besök.

Vi fortsatte vidare i West End där vi såg det gamla maffiga courthouset och det nuvarande Criminal Courts-huset. Tvyvärr var Reunion Tower, med vad som sägs vara den bästa utsikten över Dallas skyline stängt för renovering. Istället åt vi en bit mat på stan, åkte runt och tittade lite på bl.a. Pioneer Plaza, ett plaza med konstverk av vad som kan anses vara typiskt för Texas - de boskapsdrivande farmarna med sina kor framför sig.

Nu på eftermiddagen har vi tagit oss en bit från Dallas och bor nu på hotell i en liten by som heter Mount Pleasant. Imorgon bär det av mot Little Rock för vidare eftermiddagsfärd mot Memphis.

  • Comments(0)//gustav.hofverberg.org/#post174