gustavs blog

gustavs blog

Mitt perspektiv på USA

Är just nu på studentutbytesår i Tucson, AZ och tänkte ge mina högst personliga reflektioner av studierna, universitetet och det amerikanska samhället i allmänhet. Håll till godo!

Roadtrip Dag 2: San Antonio, TX

AllmäntPosted by Gustav Lundquist Mon, May 19, 2008 18:02:05

Dagen har spenderats i San Antonio, TX, där luftfuktigheten gjorde sig påmind. Även fast det inte var "så" varmt så gjorde luftfuktigheten att det kändes som att det var varmare än i Tucson. Vi spenderade dagen i den trevliga citykärnan, där de flesta av stadens begivenheter är belägna. När man går ovanför San Antonio River i staden är det svårt att föreställa sig den trevliga Riverwalken några meter nedanför.

Vi spenderade alltså dagen med att gå längs Riverwalken och även åka den mer eller mindre obligatoriska guidade båtturen där vi fick veta att San Antonio faktiskt är USA:s sjunde största stad och se diverse kända byggnader i Downtown-distriktet.

Naturligtvis besökte vi även the Alamo som var intressant att se, värmen utanför gjorde att det var rätt skönt att kliva innanför stenväggarna och höra historien om Alamo berättas. Vi hann även med lite glassätande, bilseeightseeing och köpande av de obligatoriska Starbucksmuggarna :)

På eftermiddagen lämnade vi sedan San Antonio och tog oss några miles på vägen mot Houston innan vi stannade på ett hotell i Seugin längs motorvägen. Det är rätt skönt med en lite mer fri och avkopplande kväll också eftersom det är länge sedan vi hade en sådan.

Imorgon är planen först färd mot Houston för att på kvällen ta oss vidare till Dallas. Förhoppningsvis återkommer jag i morgon kväll och berättar om morgondagens äventyr.

  • Comments(0)//gustav.hofverberg.org/#post172