gustavs blog

gustavs blog

Mitt perspektiv på USA

Är just nu på studentutbytesår i Tucson, AZ och tänkte ge mina högst personliga reflektioner av studierna, universitetet och det amerikanska samhället i allmänhet. Håll till godo!

Goodbye Tucson...

AllmäntPosted by Gustav Lundquist Sun, May 18, 2008 00:49:25

Så var det då dags att säga hej och tack till Tucson för denna gång. Närmare två veckor har gått sedan senaste inlägget och även om bloggen varit väldigt ojämnt uppdaterad under våren så har den i alla fall tjänat sitt syfte, dels genom att informera er därhemma lite om vad som hänt under vistelsen i Tucson och dels som en dagbok (nåja, veckobok/månadsbok) att titta tillbaka på och minnas allt roligt vi gjort härborta.

För det är ju så att man lätt blir lite sentimental nu när det verkligen är dags för oss att röra oss vidare. De sista veckorna har varit fyllda av slutprov i alla ämnen, försök att tömma lägenheten och göra allt det där andra man vill hinna med att göra. Av detta anar ni att tiden flygit förbi och att tid för eftertanke knappast har funnits, förrän nu.

Idag städade vi ur det sista ur lägenheten, sålde tv:n och lämnade nycklarna. Vi har lyckats sälja av nästan alla våra möbler och tillslut blev det bara två lampor kvar som fick gå ur tiden. Vi har samlat på oss långt mer saker än vi trott, och garderoberna har varit förrädisk stora. Vad vi trodde skulle vara en enkel match tog mycket tid och energi men vid 1230 idag gjordes den slutliga inspektionen av den då tomma lägenheten.

Att lämna Zona Verde känns lite konstigt då vi hade börjat trivas bra och skaffat möbler och andra förnödenheter vi behövt under året. Icke desto mindre måste konstateras att vi trivts riktigt bra och varit kanonnöjda med vårt val av boende, trots att vi varit tvungna att införskaffa möbler. Lyxen att ha tre kvarter ner till campus är en svårslagen sådan. Vad som inte kommer saknas är när lövblåsarna går igång klockan 0800 på vardagar eller sprinklersystemet som ständigt hittade på nya vägar att blöta ner en.

Överlag har tiden i Tucson varit riktigt, riktigt bra. Vi har hunnit se mycket (nästan allt) av vad Tucson har att erbjuda, vi har rest mycket och upplevt många roliga och intressanta städer och fenomen. Även skolan har erbjudit intressanta kurser i flesta fall och klimatet har varit underbart. Jag kan inte säga att det finns något vi inte hunnit gjort som vi velat göra utan vi har tagit tillvara på tiden väl. Tyvärr har vi väl inte riktigt hunnit ta farväl av Tucson genom att göra allt en "sista" gång men jag är säker på att vi återvänder hit en dag!

Innan jag blir alltför sentimental kan ju konstateras att en rolig resa ligger framför oss. Vi skall ju göra en roadtrip till New York starting tomorrow. På vägen skall vi hinna se många intressanta städer och bloggen kommer garanterat att uppdateras, om inte varje dag så åtminstonde några gånger under färden. Första dagsetappen är modell längre, det är tänkt att vi skall ta oss till San Antonio under morgondagen via El Paso. Texas, here we come!

So, goodbye for now Tucson. Auf Wiedersehen! Bloggen keeps on going for a couple of weeks!

  • Comments(3)//gustav.hofverberg.org/#post170