gustavs blog

gustavs blog

Mitt perspektiv på USA

Är just nu på studentutbytesår i Tucson, AZ och tänkte ge mina högst personliga reflektioner av studierna, universitetet och det amerikanska samhället i allmänhet. Håll till godo!

San Diego och Tijuana

AllmäntPosted by Gustav Lundquist Mon, April 21, 2008 22:44:08

Helgen bjöd på en utflykt till San Diego och sedemera Tijuana. Avfärd från ett soligt Tucson i fredags, ankomst till ett (mycket) mindre soligt och framförallt kallare San Diego efter dryga timmens flygning med Southwest Airlines.

Boendes nere i hamnen hade vi en fin utsikt över San Diego Bay. Första kvällen gick vi och åt på en fiskrestaurang vid vattnet, en mycket trevlig restaurang vi hittade vid förra stoppet i San Diego. Svärdfisken var nästan lika god denna gång! En lugn kväll bjöd sedan på diverse planerande (i sista minuten, sådär som det kan råka bli när jag är ansvarig för resan). E lyckades dock boka in oss på en busstur till Tijuana i Mexico dagen därpå vilket uppskattades mycket eftersom jag ännu inte varit i Mexiko trots dryga tio mil till gränsen från Tucson.

Färden gick från hotellet i dryga halvtimmen innan det var dags att passera gränsen till Mexiko. Vid vår gränspassage var det 8 filer in i Mexiko, 25 fullsmockade in mot USA. Efter ett trettio sekunders stopp i den mexikanska tullen var vi färdiginspekterade och kunde åka in i Mexiko och Tijuana. En kortkort guidad busstur senare blev vi avsläppta för att göra vad som göras skall i Tijuana, nämligen shoppa. Över tre timmars shopping frestade dock på, särskilt med alla "inkastare" som skulle ha in en i deras affär där "admisson is free"... Lite souvenirer och såklart tequila blev inköpt och ett obligatoriskt foto taget med de zebraliknande åsnor blev också av innan vi kunde slappna av när vi satte oss på bussen för färd tillbaka till USA igen, via lite ytterliggare sightseeing i Tijuana (som med sina två miljoner är bra mycket större än grannen San Diegos 1,3).

På vägen tillbaka tog vi en mindre gränspassage där bara 18 filer ledde in i USA. Gränsövergången gick förvånande smidigt, på bara halvtimmen satt vi på bussen igen efter gång över gränsen för vidare färd mot San Diego igen.

Kvällen spenderades i Gaslamp Quarters där vi tittade på gamla hus, åt mat på Hard Rock Café samt en efterrätt på Ghirardelli's, det berömda San Francisco-bolaget som gör choklad.

Söndagen tillbringade vi på Sea World där vi såg uppvisningar, djur och människor om vartannat. Dessutom blev vi rejält brända av solen som visade sig i dryga kvarten. Det räckte tydligen.

Eftermiddagsflygningen hem till Tucson gick smärtfritt liksom bilfärden från flygplatsen. En trevlig helg var det!

  • Comments(0)//gustav.hofverberg.org/#post166