gustavs blog

Roadtrip Dag 13: New YorkAllmänt

Posted by Gustav Lundquist Fri, May 30, 2008 18:48:17

Idag åkte vi in till New York, spenderade dagen gåendes på Manhattan. Vi såg även premiären av Sex and the City och det var väl en upplevelse i sig...

Vi gick sedan runt och såg lite av Manhattan, shoppade lite och tog det allmänt lugnt eftersom vi både varit här tidigare.

Imorgon är sista dagen i USA vilket känns lite sorgligt. Året har gått mycket fort och varit väldigt roligt. Vi får se om det blir något avslutande inlägg på bloggen eller inte. Annars är detta nog tack och hej för denna blogg. Kanske på återhörande någon gång i en framtida blogg nära dig :)

Railtrip Dag 12: Boston, MAAllmänt

Posted by Gustav Lundquist Fri, May 30, 2008 18:44:07

Dag 12 blev det färd med Amtrak till Boston från Newark. Även om tåget tog ganska lång tid var det roligt att se trevliga Boston där vi spenderade dagen.

Vi gick på Freedom Trail, en rutt genom city där vi fick se många, vackra historiska byggnader och dessutom en rejäl promenad. Vi såg sedan även kända Trinity Church innan det var tid att ta tåget tillbaka mot New York / New Jersey.

Besöket i Boston var intressant och staden rekommenderas varmt!

Roadtrip Dag 11: Gettysburg, PAAllmänt

Posted by Gustav Lundquist Fri, May 30, 2008 18:40:59

Har varit fullt upp senaste dagarna, därför jag inte hunnit skriva förrän nu. Dag 11 åkte vi till Gettysburg och såg slagfälten där inbördeskriget utkämpades för sådär 145 år sedan. Även om det var intressant att se var det väl mycket och den guidade touren var alldeles för lång. Nu har vi sett det i alla fall.

Besöket i Gettysburg följdes upp av ett besök i Hershey där vi besökte den kända chockladfabriken. Den guidade turen där kan vi dock lämna därhän som det sämsta vi spenderat pengar på under detta år. Sedan gjorde vi en självguidad tur som var intressantare.

Efter detta åkte vi vidare till New Jersey där vi bor vid Newark International Airport där vi flyger från hem till Sverige.

Roadtrip Dag 10: Washington, DCAllmänt

Posted by Gustav Lundquist Wed, May 28, 2008 05:34:10

Gårdagen var vi alltså i Washington och försökte se så mycket som möjligt på en dag - ett svårt uppdrag då det finns ganska mycket att se. Vi hann i alla fall med att se Library of Congress (imponerande byggnad), Supreme Court, Capitolium, the Mall, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, Korea War Memorial, Vietnam War Memorial. Vi besökte även National Archieves och såg den ursprungliga konstitutionen, vi har sett Vita huset och vi besökte även House of Sweden, den svenska ambassaden som ligger vackert vid vattnet.

Jag har säkert glömt något annat vi sett men som sagt - Washington har mycket att erbjuda och det var mycket intressant att se staden. Dessutom ger staden ett rätt sympatiskt intryck, särskilt som att inga byggnader får vara högre än Capitolium vilket gör att intrycket blir annorlunda än städer med skyskrapor.

Nu ska vi ge oss av mot Gettysburg. Later!

Roadtrip Dag 9: Anderson, SC-Washington, DCAllmänt

Posted by Gustav Lundquist Mon, May 26, 2008 19:25:49

Dagen har inte bjudit på så mycket spännande att rapportera om. Vi har tagit oss cirka 85 svenska mil, från de sydligare delarna av South Carolina, genom North Carolina, vidare genom Virginia till Washington i District of Columbia. Färden tog hela dagen och blev försenad av att det var mycket folk på vägarna eftersom det är helgdag härborta.

Tillslut anlände vi i alla fall till Washington och hann med en runda runt stan. Vi såg Capitolium, den stora obelisken och Vita huset innan vi återvände till hotellet då det mörknat. Imorgon skall vi utforska Washington närmare!

Roadtrip Dag 8: Atlanta, GAAllmänt

Posted by Gustav Lundquist Sun, May 25, 2008 16:56:58

I Atlanta besökte vi först CNN som har ett av sina högkvarter i Atlanta. Väl på plats fick vi en guidad tur där vi såg hur det såg ut bakom kulisserna. Även CNN International sänder från Atlanta men delen vi såg var främst den USA-baserade delen. Turen var ganska intressant men vi hade kanske hoppats på att se något mer. Dessutom var det oerhört mycket folk eftersom det Memorial Weekend och amerikanerna är lediga på måndag.

Efter CNN besökte vi The World of Coca Cola. Vi var inte så imponerade av turen, den kändes inte så spännande även om vi fick se hur colan producerades, lite äldre reklamfilmer och andra konstverk involverande Coca Cola.

Detta följdes av ett besök hos författaren till Gone with the Wind där vi fick höra bakgrunden till boken och filmen.

Efter detta lämnade vi Atlanta och har nu har vi åkt en bit på vägen mot Washington D.C. och checkat in på ett hotell för natten strax innanför gränsen till South Carolina. Här följer vi försöket till landning på Mars där University of Arizona varit inblandat. Just nu är de inne på de sista sekunderna och vet ännu inte om farkosten kan landa.

I detta nu är det touchdown på Mars, den första "soft touchdown" sen 1976! Just nu rapporteras om en lyckosam landning. Vi får väl se vad som händer framöver...

Roadtrip Dag 7: Nashville, TNAllmänt

Posted by Gustav Lundquist Sat, May 24, 2008 18:38:02

Dagen tillbringades till stora delar i Nashville där vi besökte Vanderbilt campus, ett nationellt välkänt universitet där vi gick till bokhandeln och inhandlade lite saker vi behövde.

Efter det tog vi en vända downtown till the music row. Nashville är ju känt som countryns huvudstad och levde upp till detta. Efter lunch och promenad i staden bestämde vi oss för att åka ut till Belle Meade Plantation. Belle Meade var väl inte ett plantation i dess traditionella mening utan här avlades istället hästar fram. En bit från de riktigt svåra förhållanden i södern behandlades slavarna (enligt uppgifter) åtminstone något bättre än på bomullsplantagen men de förekom ändå frekvent. Det var intressant att se denna historiska plats.

Efter detta besök åkte vi vidare mot vårt nästa resmål, Atlanta i Georgia dit vi anlände runt 8 lokal tid. Numer är vi också i den östra tidszonen, vi har alltså tagit oss så många tidszoner det går att förflytta sig på fastlandet i USA.

Imorgon skall vi göra Atlanta!

Roadtrip Dag 6: Memhis, TNAllmänt

Posted by Gustav Lundquist Fri, May 23, 2008 18:29:51

Ny dag, ny delstat. Under dagen var vi i Memphis, TN där vi besökte Graceland, Sum Studios, The Cotton Museum och downtown Memphis.

Vi började dagen med frukost på ett äkta amerikanskt frukosthak vid sidan av motorvägen innan vi tog oss en bit utanför Memphis, till Elvis Presleys hem Graceland där vi såg Graceland Mansion med dess kända djungelrum. Själva huset var något mindre än väntat men det var ändå mycket intressant att se.

Efter detta besök tog vi oss in till centrala Memphis där vi besökte Sun Studios där många välkända musiker spelat in skivor. Efter detta blev det ett besök på bomullsmuseumet följt av en senare lunch.

Vi tog oss sedan till Nashville där vi ska tillbringa morgondagen.