Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

gräshoppor

ArizonaPosted by Hofverberg Mon, October 15, 2007 23:31:04

jag HATAR gräshoppar, vårtbitare, syrsor etc.

När jag fortfarande bodde hemma (jag var väl 16-17 år) hade jag haft mitt fönster öppet under kvällen, mellan 8 och 10. klockan 3 på morgon vaknade jag av att något satt på min hand, instinktivt tog jag med den andra handen tag i vad som visade sig vara ett ben. Vettskrämd skyndar jag mig upp till andra sidan rummet för att tända. När jag återvänder till min säng finner jag en 20cm stor vårtbitare. AiiiiiHHHHH. Jag skyndar mig upp för att hämta mamma, som skrattar och tycker synd om vårtbitaren, hon stoppar den i en burk och släpper sedan ut den på framsidan.

Nu undrar ni säkert varför jag berättar denna historia nu, flera år efteråt, jo ni förstår medan jag satt här och laddade upp bilderna från babypartyt och väntade på att mitt tevatten skulle börja koka, slängde jag ett öga på vad som är gustavs hörna i köket en låda med diverse grejer på. Kamoflerad mot den bruna bakgrunden kunde jag urskilja en gräshoppa, en brun en med sina äckliga känselspröt/antenner-ständigt in motion men helt ljudlös. jag hoppar upp från datorn och köksbordet...lugnt och balanserat säger jag till gustav att ta bort,dvs döda den. efter flertalet misslyckade försök med hans sandal gjorde min träsko susen. men liksom sist jag fann en insekt ur gräshoppefamiljen innfinner sig oron över hur länge har den varit härinne, finns det fler, hur kom den in etc.

nu blir det inte mkt sovit i natt, ormar och spindlar, fine, men dessa onda djur är såååå äckliga enligt min mening och kanske är de helt ofarliga men de får hela min kropp att rysa.

Är det ok att längta efter mamma när man är 22?

ps. i mexico är gräshoppor en delikatess..... usch vad dåligt jag mår just nu......

Nu vill Nenne åka hem!!!!!!
Info från wikipedia;
".....Nordamerika finns storväxta arter som har en cyklisk livsrytm beroende av vädret, så att de vid gynnsamma förhållanden kan föröka sig explosionsartat och dra över landet i stora svärmar, som kaläter marken under sig.
Vanligast i Sverige är ängsgräshoppan Omocestus Viridulus, som på ryggen är grön till färgen, ibland närmare brun, och på undersidan gulgrön. Gräshoppor förväxlas ofta med syrsor och vårtbitare och i Sydeuropa cicador, som alla är mer nattaktiva. Vårtbitare är dessutom rovinsekter."

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jonna Tue, October 16, 2007 07:35:22

För att inte tala om bönsyrsor.. Den mest läskiga,rovdjurs-alien-lika insekten på denna planet! Det är Ok att gråta efter mamma... Det gör jag när jag ser en spindel.. *ryser* ;)