Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

En svart dag för mänskligheten

SwedenPosted by Hofverberg Fri, August 08, 2008 07:04:33

Idag är jag ledsen.

Rysslands pansarvagnar rullar in i Georgien och Kina håller en OS-invigning som för tankarna till Nazi-tyskland och Berlin 1936.

Kanske är jag bara en ofrälste som inte kan förstå sportens helande och enande kraft. För mig är det helt orelevant vem som springer längst, hoppar högst och vinner mest. Tibet är inte fritt. Taiwan är inte fritt. Världen är inte fri.

He who stands by and does nothing is equally guilty?

Vad säger vi när vi är med i OS, bygger vi broar eller sticker vi huvudet i sanden?

What goes around comes around?
History always repeats itself?

För att se med mina egna ögon ser jag sändningen av OS-invigningen i SVT. Därefter får teven vara avstängd, egentligen skulle jag säkert kunna göra mer men för nu får det räcka med min lilla bojkott.

För när jag ser kommunisternas Kina ser jag bara rött, den röda färg som finns bakom fasaden och avgasdimmorna. Den färg vi inte tycker ligger i våra händer, den röda färgen av oppositionens blod.

red. anm. varför var sverige enda landet med kina-inspirerade outfits under öppningscermonin? tål att tänkas på?

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.