Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

The Aftermath

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Fri, August 01, 2008 07:14:52

Så har man varit ”hemma”(tillbaka) ett tag.

Mycket har hänt både positivt och negativt och jag konstaterar att jag inte hängt med riktigt.

Ska dock summera sommaren som till största del handlat om flytt, familj och studier.

Det var en smärre chock att komma hem och renoveringar och nya rondeller gjorde att jag var helt lost. 1,5liters flaskan såg inte längre ut som den en gång brukade, varför jag ständigt misstog mig och trodde att jag köpte två liter coca cola. (jag var dock förvånad att priset inte gått upp, men så fel jag hade;)). Priset på Ben and Jerry glass fick mig däremot att storkna, 52SEKför en halvliter. Borg gick ut och berättade att alla studenter ska jobba vid sidan av studierna och jag saknade (bildligt) ord. Även riktiga ord föll såklart bort i början medan jag letade febrilt efter rena kläder i resväskan.

En oväntad begravning fick mig helt ur fas och det som kanske många trodde var amerikakilon var egentligen ICA pizza. Den drog mig snabbt in i den svenska verkligheten igen, en verklighet jag under några dagar ”escaped” genom att dricka Caramel Frappucions från Starbucksbutiken vid Louvren.

Blog Image

Sommarkursen visade sig vara en prövning, snarast åsiktsmässigt än akademiskt, jag ställdes genast inför anti-amerikanska värderingar och saknade ”mitt amerika” något oerhört. ”mitt tucson”.

Min syster som hittat en ”spök-vagn” i vår ICA butik förklarade att den brukar innehålla cherry coke och mountain dew. När jag efter flera veckor hittade den hamstrade jag läsk för flera hundra kronor, läsk som fortfarande står i mitt kylskåp. När jag nu skriver detta inlägg har jag kommit i fas, förutsatt att datumet hade varit 1juli och inte 1 augusti. En försenad vårstädning av lägenheten inkl. ommöblering företogs mitt i julivärmen och lägenhet har nu förändrats med dess ockupanter, från att kännas som ett museum börjar den nu spegla nya behov.

Idag kasserade jag även hyreschecken från ”Vackra Gröna” min depositavgift som jag lämnade in för snart ett år sedan kom tillbaka till mig betydligt mindre, tack vare både valutakurser och den svenska bankens avgifter. Dessutom beställde jag riktiga kopior av en hög foton jag har på datorn. 300+ för att vara exakt.(Tyvärr inkluderade de bara Gand Canyon resan och foton från universitetet.) Kanske får jag allt klart lagom till skolstarten trots allt:)
Tills dess säger jag bara So long/på återseende. .....

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Sandra Wed, August 06, 2008 03:21:25

Kul (?) att allt börjar fixa sig. Ett besök uppåt för mig kanske snart? Har ju muggar som väntar på sitt nya hem! =)