Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

HAPPY HALLOWEEN

USAPosted by Hofverberg Fri, October 31, 2008 16:18:22

HAPPY HALLOWEEN!!

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post178

McCain kampanj + en kompis till mig =sant

PresidentvaletPosted by Hofverberg Wed, October 29, 2008 03:27:13

Nu är det inte långt kvar tills det blir klart vem som blir vår nästa president.

Eftersom jag spenderade mitt utbytesår i McCains hemstat Arizona är det inte konstigt att de flesta av mina vänner (som engagerat sig) är McCain-fans.

En av de stora McCain-fansen blev t.o.m. intervjuvad av svensk media för ett tag sedan (22sep) och nu har intervjun äntligen visats i svensk media:)

Det blev ett inslag i TV4 kallat;

På McCains bakgård - Bertil Karlefors besöker presidentkandidaten John McCains hemtrakter i Arizona.

Enjoy!!

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post177

säsongspremiär = säsongsavslutning

SwedenPosted by Hofverberg Tue, September 30, 2008 12:21:32

Förväntan var stor inför kvällens tevepremiärer i femman. Genast slogs mina drömmar om nya säsonger ner, jag är tillbaka i Sverige. Både Ugly Betty och Desperate Housewives avsnitten var från i våras.. besvikelsen är stor.

I glädjeyra över morgondagens säsongspremiär för greys anatomy har jag (förra veckan) bjudit in syrran och K, ett misstag, det är nämligen ett gammalt avsnitt som visas, ett avsnitt alla vi tre brudar redan sett. Eftersom jag sedan 2004 inte laddat ner från nätet vet jag inte hur eller var jag ska hitta de amerikanska RIKTIGT nya avsnitten!

Varför måste det vara såhär? varför kan det inte vara internationell säsongspremiär? Säger ngn översättning blir jag sur, för frankly my dear they suck.

Får glädjas över att jag nu får mer tid för studierna, every cloud has its silverlining.

för den (inklusive mig själv) som inte orkar vänta på att få reda på vad som händer kan läsa sig till det....

recap av första avsnittet av Ugly Betty: http://abc.go.com/primetime/uglybetty/index?pn=recap#t=131845&d=131867

recap av första avsnittet av Desperate Housewives (varför är Gabi så mullig, är det verkligen hennes barn?) se http://abc.go.com/primetime/desperate/index?pn=recap#t=131881&d=131882

recaps av första avsnittet av Greys Anatomy;
http://abc.go.com/primetime/greysanatomy/index?pn=recap#t=131878&d=131879

Den som väntar på ngt gott väntar alltid för länge!

  • Comments(1)//az.hofverberg.org/#post176

V(I)P choices

PresidentvaletPosted by Hofverberg Sat, August 30, 2008 14:35:15

Så var det klart, Joe Biden blev Obamas VP och Sarah Palin blev McCains.

Det finns mkt att säga om de båda valen, trots att det ena var mer väntat än vad det andra var. Det är inte så konstigt att mannen som ska stå för change valde en man med experience eller att mannen som står för experience valde en kvinna som förväntas ge change. Det har sagts mkt i de amerikanska nyhetsmedierna, och jag har haft turen att höra både vad Jon stewart, glenn beck och hela cnn gänget tycker om saken trots att jag sitter här "hemma" i sverige. Dessutom kommenteras det friskt på forum och cnns ireport.

Joe Biden kan väl inte ses mer än som ett säkert kort....Valet av Biden för osökt tankarna till Kennedy och den äldre Lyndon B. Johnson. Det är inte för inte Obama kallas "vår tids JFK".
Förutom att kommentera det smidiga valet av slipsar Obama röd, Biden blå har jag inte mkt att säga, det har stötts och blöts ordentligt i de svenska medierna.

McCains val däremot.... Med en ledsam suck måste jag förmedla vad jag tror blir effekterna. Nu är jag inget McCain-fan trots att han är från Arizona men jag kan inte rå för att bli ledsen av att valet påverkar honom negativt. Precis som under Hillarys kampanj kommer nu kritikerna fram, på forum, på cnn och bland amerikanerna generellt, de som fortfarande tycker att kvinnans plats är hemmet, och de är fler än man tror. Rasismen är säkert utbredd, no doubt, men den är inte lika rumsren som "kvinnohatet" (svårt att finna ord här, och jag tror egentligen inte alls det handlar om hat...). I valet mellan en kvinna och en svart man tror jag den svarte mannen vinner. Nu vet jag inte om jag skulle välja en fem barns mamma med en minsting i spädbarnsåldern som led av downs syndrom som VP men å andra sidan vet jag inte om en man med två döttrar under tio är rätt som president heller. Experterna menar att McCains val nu gjort att han inte kan spela experience kortet, vilket jag inte helt skulle skriva under på, men valet måste ses som konstigt med tanke på McCains ålder och hans battles with cancer. Ibland undrar jag om McCain är blind för sin egen dödlighet eller om det enkom kommer ner till att han så gravt missförstått den typiske hillary supportern att han tror att vilket "kjoltyg" somhelst skulle stilla dem.
jag kan bara utgå från mig själv men jag skulle aldrig rösta på Mona Sahlin, tvärtom tycker jag att det är beklagligt att hon kommer bli statsminister 2010, inte för att hon är kvinna utan för att jag tror att det finns mer kompetenta ledare därute. Om McCain hade varit mindre av en politiker och mer en person som ville det bästa för sitt land hade han valt ngn mer kompetent, ngn med ekonomiska kunskaper, med erfarenhet; Mitt Romney.

Som en CNN expert sa; nu har McCain givit Obama segern.

För experternas "betyg" av Palin valet se följande länk på CNNs hemsida;
http://www.cnn.com/2008/POLITICS/08/29/reportcard.palin/index.html?iref=newssearch

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post175

Presidentvalet har gått vidare...

USAPosted by Hofverberg Thu, August 21, 2008 14:39:14

Det har blivit betydligt mindre politik sedan jag kom tillbaka till Sverige, och än mindre bloggande om detsamma. Det är mkt jag missat att rapportera om; Edwards otrohetsaffär från 2006 kom till ytan, ordföranden för demokraterna i Little Rock, Arkansas blev mördad och den officiella nomineringen på demokraternas konvent i Denver är bara dagar bort. Därför vill jag göra bot och bättring och komma med hyfsat färska nyheter - Obama har bestämt sig för vem som ska bli hans VP! se CNNs hemsida; http://www.cnn.com/2008/POLITICS/08/21/obama.vice.president/index.html

Min då kvalificerade gissning när jag för snart 3 månader sedan lämnade USA var John Edwards eller Bill Richardson. Tydligen har det varit mer snack om Evan Bayh, Joe Biden och Tim Kaine sedan dess. Själv tror jag lite på Richardson fortfarande... Dock bör poängteras att det som talar för honom också talar emot honom. Amerikanerna diskutterade mkt huruvida de var redo för en "african american president" när jag bodde därborta, jag vågar gissa att liknande tongångar kan förväntas kring Richardsons "hispanic" ursprung. Önskar jag följt debatten bättre, men bättre sent än aldrig!

Har spenderat kvällen med att skratta åt McCain och Obama inslag i the daily show med Jon Stewart som sänds i kanal 9. För en liten stund glömde jag att jag faktiskt är i Sverige och att studenterna börjar komma tillbaka till staden. I cant help it, but I really miss Tucson! (och CNN;))

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post174

En svart dag för mänskligheten

SwedenPosted by Hofverberg Fri, August 08, 2008 07:04:33

Idag är jag ledsen.

Rysslands pansarvagnar rullar in i Georgien och Kina håller en OS-invigning som för tankarna till Nazi-tyskland och Berlin 1936.

Kanske är jag bara en ofrälste som inte kan förstå sportens helande och enande kraft. För mig är det helt orelevant vem som springer längst, hoppar högst och vinner mest. Tibet är inte fritt. Taiwan är inte fritt. Världen är inte fri.

He who stands by and does nothing is equally guilty?

Vad säger vi när vi är med i OS, bygger vi broar eller sticker vi huvudet i sanden?

What goes around comes around?
History always repeats itself?

För att se med mina egna ögon ser jag sändningen av OS-invigningen i SVT. Därefter får teven vara avstängd, egentligen skulle jag säkert kunna göra mer men för nu får det räcka med min lilla bojkott.

För när jag ser kommunisternas Kina ser jag bara rött, den röda färg som finns bakom fasaden och avgasdimmorna. Den färg vi inte tycker ligger i våra händer, den röda färgen av oppositionens blod.

red. anm. varför var sverige enda landet med kina-inspirerade outfits under öppningscermonin? tål att tänkas på?

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post173

The Aftermath

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Fri, August 01, 2008 07:14:52

Så har man varit ”hemma”(tillbaka) ett tag.

Mycket har hänt både positivt och negativt och jag konstaterar att jag inte hängt med riktigt.

Ska dock summera sommaren som till största del handlat om flytt, familj och studier.

Det var en smärre chock att komma hem och renoveringar och nya rondeller gjorde att jag var helt lost. 1,5liters flaskan såg inte längre ut som den en gång brukade, varför jag ständigt misstog mig och trodde att jag köpte två liter coca cola. (jag var dock förvånad att priset inte gått upp, men så fel jag hade;)). Priset på Ben and Jerry glass fick mig däremot att storkna, 52SEKför en halvliter. Borg gick ut och berättade att alla studenter ska jobba vid sidan av studierna och jag saknade (bildligt) ord. Även riktiga ord föll såklart bort i början medan jag letade febrilt efter rena kläder i resväskan.

En oväntad begravning fick mig helt ur fas och det som kanske många trodde var amerikakilon var egentligen ICA pizza. Den drog mig snabbt in i den svenska verkligheten igen, en verklighet jag under några dagar ”escaped” genom att dricka Caramel Frappucions från Starbucksbutiken vid Louvren.

Blog Image

Sommarkursen visade sig vara en prövning, snarast åsiktsmässigt än akademiskt, jag ställdes genast inför anti-amerikanska värderingar och saknade ”mitt amerika” något oerhört. ”mitt tucson”.

Min syster som hittat en ”spök-vagn” i vår ICA butik förklarade att den brukar innehålla cherry coke och mountain dew. När jag efter flera veckor hittade den hamstrade jag läsk för flera hundra kronor, läsk som fortfarande står i mitt kylskåp. När jag nu skriver detta inlägg har jag kommit i fas, förutsatt att datumet hade varit 1juli och inte 1 augusti. En försenad vårstädning av lägenheten inkl. ommöblering företogs mitt i julivärmen och lägenhet har nu förändrats med dess ockupanter, från att kännas som ett museum börjar den nu spegla nya behov.

Idag kasserade jag även hyreschecken från ”Vackra Gröna” min depositavgift som jag lämnade in för snart ett år sedan kom tillbaka till mig betydligt mindre, tack vare både valutakurser och den svenska bankens avgifter. Dessutom beställde jag riktiga kopior av en hög foton jag har på datorn. 300+ för att vara exakt.(Tyvärr inkluderade de bara Gand Canyon resan och foton från universitetet.) Kanske får jag allt klart lagom till skolstarten trots allt:)
Tills dess säger jag bara So long/på återseende. .....

  • Comments(1)//az.hofverberg.org/#post172

Idag röstar Irland. Gode Gud låt det bli ett nej.

SwedenPosted by Hofverberg Thu, June 12, 2008 08:53:54

För första gången i livet håller jag med maria wetterstrand.
Vi behöver en folkomröstning om Lissabonfördraget, så är det bara.
Måste säga att jag är besviken. Riktigt besviken.

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post171
Next »