Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

Antiklimax

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Tue, December 11, 2007 12:28:32

Igår skrev jag en tax-final idag en immigration-final, två finals inom loppet av två dagar. Det visade sig svårt att ladda om batterierna efter måndagens utmattning, som alltid infinner sig en tomhetkänsla efter en stor tenta, kanske för att man hällt ut all kunskap man samlat på sig på ett tomt papper och sen är det inte mer med det, hela terminen är över. Oron släpper och man fylls med en trött tomhet som liknar lättnad, det är över.

Sista provet för terminen är iallafall avklarat och eftersom gustav slipper skriva sin sista final imorgon (ja tydligen behöver man inte skriva alla finals på undergraduate nivå, idag hade han ett prov med 25 1,x,2-frågor, lite avis e jag) har vi en hel dag att vila ut, innan det blir att bege sig igen....Som vanligt efter hösterminen blir det resande för mig och grabben G, 2005 drog vi till London, förra året var det först jul med min familj i sverige och sedan med hans familj på kanarieöarna och i år blir det "sol-semester" på Hawaii.

Det känns helt otroligt att ha en hel dag innan avfärd, det har gått i ett härborta sedan oktober känns det som och jag har hittills inte kunnat tvätta och packa innan själva resdagen, men så har vi sett mkt också, grand canyon, san francisco, LA etc. Förstår dock att det faller på min "plate" att planera resorna efter att både G och syster förklarade att det var ju jag som skulle planerat "semestern" i californien nu senast. Jag gjorde vad jag kunde på plats, Gustav gick och såg Kings spela hockey till exempel och jag gjorde allt för att hitta Hollywoods Hard Rock Cafe. Lyckat vart det iaf, även om planeringen inte var lika bra som sist jag och syster var i USA back in 1997 (jag hade då planerat såväl attraktion som mat för varje dag samt vad vi skulle shoppa och var, som elva/tolvåring hade jag helt klart mer energi än vad jag haft denna termin). Tur med vädret hade vi iallafall(förutom bilresan dit), men så heter det ju sunny california av en anledning:)

Värre tycks det vara med nästa semester, vädergudarna lovar dåligt väder för hela perioden och vad missar vi jo strålande sol och klarblå himmel. Murphys law måntro? jag trodde man åkte till hawaii för att få fint väder. Oh well, efter exakt 5 månader i staterna idag har vi haft totalt mindre än 10 regndagar så jag ska nog inte klaga. Dessutom har jag ett research-arbete som ska in efter jul som motsvarar ett examensarbete i omfattning, varför jag borde fokusera på det på hawaii. Det sagt så tänker jag likväl ta en paus imorgon, packa och städa och njuta av min julgran som min syster och jag klätt.

Kramar!

ps. idag fyller Omar i min LLM klass år; Happy Birthday.

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post78