Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

How to spot a Swede

ArizonaPosted by Hofverberg Sun, November 04, 2007 20:38:15

Det är festligt hur nationalitet, identitet och personlighet reflekteras i vad för kläder vi har på oss, hur vi beter oss och hur vi kammar vårt hår.

Väl framme i Phoneix i fredags bestämde vi oss för att gå ut och äta. Det var fortfarande varmt ute varför vi bestämde oss för att slå oss ner på en uteservering inte långt från arenan. Medan jag väntade på att gustav skulle fixa ett bord, ser jag en man i jeans och vad jag skulle kalla vänster dojor (converse basketskor) men det är såklart fler än vänstersympatisörer som har dem, snaggat hår och en sjorta. Vid den tidpunkten registrerade jag endast frisyren och tröjan. Sällskapet på tre verkade ytterst omständiga... De började byta stolar och jag tänkte, så typiskt svenskt och oamerikanskt. Visst personligen byter jag ofta stolar (jag är ju svensk) men jag tyckte det var ngt fundamentalt fel med en amerikansk MAN som gjorde det. När vi satte oss ner, på de stolar som han bytt bort, fick jag en bättre view of him, vänsterskorna, stuprörsjeansen och den kortärmade randiga skjortan.

OK, thats how to spot a swede! hittils har jag inte spottat en enda amerikan i converse basket dojor. Ryan går i skinnskor med tofsar på, Tracy går i pumps, Nathan går i seglar dojor, de flesta går i flipflops.

Såklart hade jag rätt, när svensken väl började prata med sina bordsvänner var det svenska som talades, senare upptäckte de vår svenska, vi log och hälsade.
Sen fick det vara bra med det.

ps. den kille som såg mest amerikansk ut i sällskapet var finlandssvensk.
kan inte rå för det när jag säger det men han var helt klart bäst klädd.

ps2. för ngn vecka sedan var vi på campus och mötte en av mina vänner och en tredje part, vi introducerades, gustav berättade att han var svensk och den tredje parten lyste upp "good for you man, swedish women are beautiful" samtalet fortgår och sverige kommer upp varför jag kommenterar om diverse förhållanden i sverige varpå han frågar, so u've been to sweden a lot I gather, well actually im swedish svarar jag:) No ur kidding, you look so american.
tack för den!! tydligen är jag inte "svensk-vacker". Fair enough jag ser väl ut som en tysk, kort och "stadigt" byggd med lockigt hår, gröna ögon och fräknar....
Men amerikansk, det vete tusan, hur ser ens en amerikan ut? Hmmm

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post62