Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

guldstriden i allsvenskan 2007

ArizonaPosted by Hofverberg Sat, September 29, 2007 10:53:14

idag möttes mina två favoritlag, elfsborg och brommapojkarna, det har påståtts att de är de två lagen med mest hjärta i allsvenskan och jag kan inte invända.

1-1 blev resultatet uppe i stockholm, jag är glad och besviken.
Såklart vill jag se att brommapojkarna stannar kvar i allsvenskan för ytterligare en säsong (en säsong som jag faktiskt kan följa) men samtidigt vill jag ju se en upprepning av fjloårets guldyra i borås. Resultatet ger mig kanske inget av det.

Förra året när det kanse mest hatade laget i allsvenskan kämpade mot boråsarna talades det mkt om för och nackdelarna med att jaga, den absouta nackdelen är såklart att det jagande laget inte bara är beroende av sin egna prestation. Även om Elfsborg vinner varenda match de har kvar så räcker inte det, det blir inget SM guld.(och med Djurgårdens vinst och ryck idag kombinerat med förlusten förra omgången så kan boråsarna nog hälsa hem). förutom att Elfsborg måste vinna sina tre matcher så måste DIF, IFK och AIK förlora/spela oavgjort på sina. att alla tre presterar under sina förmågor är inget att förlita sig på, även om hoppet finns kvar, iaf i ett elfsborgshjärta.

Det var ju just det med elfsborgshjärtat, för det finns ju ett hjärta till och pga det kan jag inte mer än hoppas på en andraplats för Elfsborg.
Det är Djurgårdens tur i år, det sa jag redan förra året, när besvikna djurgårdshjärtan (om än glada för att AIK inte vann) gratulerade Elfsborg i borås.

Eftersom jag inte ens är på plats i Sverige för att se en guldyra i Borås, och för att fotboll betyder så mkt mer för så många andra i mitt liv så måste jag bara hoppas för dem....

För när gustav sitter och tittar på texttv via webben och hoppas och gissar, inte kan jag då säga att jag hoppas djurgården förlorar. nej. Gör om gör rätt vill jag säga till elsfborg, förra året vann de av egen maskin, överlägset (om än med hoppfulla AIK i släp) det ska vi göra nästa säsong också. och två säsonger efter det;)
(till gustavs pappa; var det inte så vi sa, vartannat år DIF vartannat år Elfsborg?;))
För man kunde ju inte dela guldet tyvärr.....;)

Så nu hoppas jag på att Djurgården vinner allsvenskan, att Brommapojkarna håller sig kvar och att Elfsborg vinner samtliga resterande matcher och på så sätt visar att de faktiskt hör hemma i allsvenskans yttersta topp! Upp till kamp!

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post28