Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

V(I)P choices

PresidentvaletPosted by Hofverberg Sat, August 30, 2008 14:35:15

Så var det klart, Joe Biden blev Obamas VP och Sarah Palin blev McCains.

Det finns mkt att säga om de båda valen, trots att det ena var mer väntat än vad det andra var. Det är inte så konstigt att mannen som ska stå för change valde en man med experience eller att mannen som står för experience valde en kvinna som förväntas ge change. Det har sagts mkt i de amerikanska nyhetsmedierna, och jag har haft turen att höra både vad Jon stewart, glenn beck och hela cnn gänget tycker om saken trots att jag sitter här "hemma" i sverige. Dessutom kommenteras det friskt på forum och cnns ireport.

Joe Biden kan väl inte ses mer än som ett säkert kort....Valet av Biden för osökt tankarna till Kennedy och den äldre Lyndon B. Johnson. Det är inte för inte Obama kallas "vår tids JFK".
Förutom att kommentera det smidiga valet av slipsar Obama röd, Biden blå har jag inte mkt att säga, det har stötts och blöts ordentligt i de svenska medierna.

McCains val däremot.... Med en ledsam suck måste jag förmedla vad jag tror blir effekterna. Nu är jag inget McCain-fan trots att han är från Arizona men jag kan inte rå för att bli ledsen av att valet påverkar honom negativt. Precis som under Hillarys kampanj kommer nu kritikerna fram, på forum, på cnn och bland amerikanerna generellt, de som fortfarande tycker att kvinnans plats är hemmet, och de är fler än man tror. Rasismen är säkert utbredd, no doubt, men den är inte lika rumsren som "kvinnohatet" (svårt att finna ord här, och jag tror egentligen inte alls det handlar om hat...). I valet mellan en kvinna och en svart man tror jag den svarte mannen vinner. Nu vet jag inte om jag skulle välja en fem barns mamma med en minsting i spädbarnsåldern som led av downs syndrom som VP men å andra sidan vet jag inte om en man med två döttrar under tio är rätt som president heller. Experterna menar att McCains val nu gjort att han inte kan spela experience kortet, vilket jag inte helt skulle skriva under på, men valet måste ses som konstigt med tanke på McCains ålder och hans battles with cancer. Ibland undrar jag om McCain är blind för sin egen dödlighet eller om det enkom kommer ner till att han så gravt missförstått den typiske hillary supportern att han tror att vilket "kjoltyg" somhelst skulle stilla dem.
jag kan bara utgå från mig själv men jag skulle aldrig rösta på Mona Sahlin, tvärtom tycker jag att det är beklagligt att hon kommer bli statsminister 2010, inte för att hon är kvinna utan för att jag tror att det finns mer kompetenta ledare därute. Om McCain hade varit mindre av en politiker och mer en person som ville det bästa för sitt land hade han valt ngn mer kompetent, ngn med ekonomiska kunskaper, med erfarenhet; Mitt Romney.

Som en CNN expert sa; nu har McCain givit Obama segern.

För experternas "betyg" av Palin valet se följande länk på CNNs hemsida;
http://www.cnn.com/2008/POLITICS/08/29/reportcard.palin/index.html?iref=newssearch

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post175