Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

The final countdown

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Sun, May 25, 2008 18:58:07

UPPDATERAD 8/1/08

UPPDATERAD 5/31/08

DC 5/27/08

Blog Image

US Supreme Court

Blog Image

jaha, det blev ju inte mkt kort. mitt paint fungerar inte just nu, så jag kan inte förminska dem tillräckligt för publikation. Dessutom ropar de nu att det e dags att boarda, jag fattar fortfarande inte att jag inte är i USA imorn.
Ses.

----------------------------------------------------------------------------

Tidigare version

Det slog mig precis att det verkligen inte är långt kvar nu!

Denna tid nästa vecka sover jag i min säng i Sverige. Nej jag kan nog inte riktigt greppa det.

Eftersom jag varit dålig på att uppdatera den senaste tiden, ska jag ta tillfället i akt och blogga medan vi följer Lakers v Spurs.

Så det blir en sån där synopsis igen. (please return for pictures to come in the near future:))
Säger om detta blogginlägg som konstnären Steve Penley sa till mig när han ritade en colaflaska; "it might not be quality but its speed".
Ett svenskt uttryck summerar det hela väl; "hellre fort än bra" (jag vill sova;)).

25e - GLAD MORSDAG!!!
Atlanta, Georgia
CNN, World of Coca Cola och Margaret Mitchells (författarinnan till Gone with the Wind) hem stod på agendan.
Vi är nu på eastern tid, varför dagen gått mkt fort!
World of Coca Cola var verkligen en besvikelse, och "all coca cola you can drink" var väl en sanning med modifikation. "All coca cola you can get your hands on" hade varit mer i linje med sanningen, but then again Memorial Day Weekend är nog inte rätt helg att välja för turistaktiviteter. Det faktum att colan var undangömd vid utgången var dock Coca Colas fel.

Blog Image

Bild ovan: Margret Mitchell museumet bjöd även på filmprops. Tröjan gick iaf hem hos Coca Cola personalen ;).

24e - Nashville Tennessee
Dagen började med att vi besökte Tracy och Ryan's "hulda moder" (alma mater) Vanderbilt University där jag inhandlade en bluebook, en bok som försvann i flytten. Sedan blev det Centinental park, music row, mat och suvenirshopping. Letade även efter ett par boots till. En butik hade policyn köp ett par få två par gratis. priserna var överdrivet högt satta och eftersom vi inte har ngn plats i bilen anyhow så blev det inget med det. :) Roligt var det iaf:)

23e - Memphis Tennesse
Oavsett hur fint Graceland är så är det inget att rekommendera för oss gräsallergiker, trots att den gröna heltäckningsmattan i taket i djungelrummet inte är av gräs så blev jag jättedålig. När G sedan körde till nashville sov jag (av syrebrist?) med ac och luftintag av stängt. Har jag sagt hur mkt jag ÄLSKAR gräsfattiga Tucson? Förutom Graceland såg vi även Suns studios och Cotton Museum. Åt gjorde vi på Jillians där jag åt buffalo shrimps. Mums:)
Vi undrar dock, hade gallerian (Pea Body Place) precis öppnat, eller var det på väg att stänga, folktomt och tomt på butiker blev vi lite konfunderade.

22e - Little Rock, Arkansas
Bill Clinton föddes (liksom Huckabee) i Hope Arkansas, men det är Little Rock han är i från och även här han var governör en gång i tiden. Vi åt och promenerade runt, besviket konstaterade vi dock att vi var en dag tidiga för vattenfestivalen.
Vi besökte även Little Rock Centeral High School ( Little Rock Nine kanske rings a bell? här eskorterade militären nio svarta elever in i den då helvita skolan).
Denna gång var det Gustavs tur att bli stoppad av polisen, då han körde i fel riktning på en enkelriktad gata. Med ett arizona drivers license, tittade polisen bara på den mkt undrande Gustav och med orden "be careful" var vi på väg igen.
Vad polisen tänkte syntes lång väg; "Turister".

21e -Dallas, Texas
vad gjorde vi där? Min gräsallergi började iaf göra sig påmind.
En runda på stan (starbucks och Iron Cactus Steakhouse) blev det i alla fall.
Rätt trevlig stad.
O just det. Vi besökte ju Sixth Floor museum, ett museum över Kennedy mordet. Dessutom hoppade jag ut mitt på Commerce Street och tog ett foto från krysset där Kennedy mördades upp mot sjätte våningen. Det var dessutom rejält blåsigt och jag blev av med min cowboyhatt både en och två gånger (ytterligare lite springandes längs Commerce Street:P). Sixth Floor Museum är nog mitt favorit museum so far.

Blog Image

20e - Houston, Texas och Johnson Space Center. Det är tydligt att man är i Texas när vakten inte frågar efter vattenflaskor utan istället frågar; "any personal firearms m'am". ÖÖÖ: no.

19e - San Antonio, Texas
Riverwalk i San Antonio.

Blog Image

Bilden ovan: Jag vid hotellet i San Antonio, needless to say så passade jag in riktigt bra i Texas.....Men hu vilken luftfuktighet!

18e - Goodbye Tucson:(
upp i ottan, eller det kändes så iaf. Sandra skulle vara på Greyhound buss-station en timme innan avfärd (vad det nu skulle vara bra för). Vi lämnade Tucson ca två timmar, ja det tog en stund att packa in alla väskor i bilen och dessutom unnade vi oss lite frukost. En lååång bilfärd väntade, Tucson - San Antonio. Bilen som måste varit lite för tung, kom upp i lite för hög hastighet i en nerförsbacke när jag körde genom texas varför jag blev stoppad av polisen:S. Vi anlände dock San Antonio sent söndagskvällen utan ngra större problem.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

17e - Graduation. Medan Grabben G gjorde det sista i lägenheten åt sandra och jag frukost på hotellet, avslutade cox abbonemanget och klädde upp oss.
1230 Graduation foto, följt av cermoni och ytterliggare lite mer foto, tillbaka på hotellet 1630. Ett sista farväl av polarna. (Samtliga av våra möbler blev sålda med undantag för två lampor, wow!)

16e - Fortsatt packning, middag hos min kubanske professor följt av ännu mer packning, utrensning och städning, vi lämnade "Vackra Gröna" klockan 0400.

15e -Sandra och jag körde genom en sandstorm på väg till baseballmatchen i phoneix. Helt otroligt. Det som ser ut som ett moln längs marken är in fact sandstormen. man kunde se den på flera mils avstånd. Bilderna har jag fått från Sandra:)

Blog Image

Blog Image

Tänk dig en tät dimma av smuts, bilden ovan visar resan genom sandstormen när den var som bäst, när den var som bäst såg jag knappt bilen framför.

14e - Sålde bilen, levererade soffan, simmade i Rec Center, hade min sista exam; Corporations (business organizations).
Shoppade på Tucson Mall med Sandra, tyvärr stod jag för det mesta av shoppingen:S. Skickade även in min Comparative Commercial uppsats (jag e godkänd:) men professorn ser gärna att jag kompletterar den då han vill publicera den).

13e - ännu mera skrivande på uppsatsen

12e - mkt skrivande på uppsatsen

11e - Sålde sängen *snyft* TV=Desperate Housewives.

10e - Solade på förmiddagen, hyrde the Golden Compass på kvällen.

9e - Conflicts exam följt av bio What happens in Vegas och lite shopping på Park Place

8e - Jepp, vi fick matbordet sålt lagom till att sandra kom:)

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post168