Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

Last day of class - recaps

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Wed, April 30, 2008 20:09:41

Idag har jag haft min sista lektion på James E Rogers College of Law.
Wow. Året har rusat förbi. Vad är då så speciellt med law school?
Låt mig redogöra för de tre stora skillnaderna:

Phi Alpha Delta International Law Fraternity
Tyvärr var law fraternitiet inte riktigt som filmen Skulls, jag fick varken en brietlingklocka eller en ny bil, men lärde mig iaf ett hemligt tecken;)
Studierna
Vad gäller studierna är den stora skillnaden valfriheten! Från Sverige är jag van att det finns ett fastställt obligatoriskt utbud, iaf under grundutbildningen, amerikanerna har ett par obligatoriska kurser under första året samt en kurs i etik. För mig har det varit underbart att vara säkrad en plats på vilken kurs jag ville, men pga schema-krockar (ja de har sånna här!!!) så fick även jag kompromissa:) Dessutom var add-drop perioden inte helt fel, jag droppade totalt tre kurser och addade två under perioden.
Professorerna
Ojoj vad jag kommer sakna colleget. Min Corporations professor som visade en film de sista tre lektionerna (barbarians at the gate), som fått mig intresserad av mergers och acquisitions och som liksom jag var ca 4 år sen att inse att ipods är rätt "läckra" -iaf härborta med alla podcasts:)
Min cubanska professor som har fler anekdoter än ngn annan jag vet, som berättelsen om kostymen som var billigare än underskjortan i bulgarien, och hur hotellet på ngt konstigt vis hade ngn connection to bordellverksamhet, 20 studenter stirrade på varandra med ett väldigt distinkt "huh?" över ansiktet.
Min skattelärare från förra terminen som bar guldklocka och hawaiiskjorta och aldrig frågade en tjej en fråga. Justice Sandra Day O'Connor som dinglade med skon.

Det är svårt att vända hem. Det är bara att erkänna.

  • Comments(1)//az.hofverberg.org/#post163