Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

Taxes

USAPosted by Hofverberg Sun, April 13, 2008 22:47:41

Only two things are certain in life; death and taxes.

Så var det äntligen gjort, min amerikanska skattedeklaration, eller rättare sagt min intygan att jag inte behöver betala ngn amerikansk skatt (eftersom jag inte haft ngn inkomst). Formen vi internationella non resident aliens använder är Form 8843. Såklart behöver man inte längre fylla i dessa blanketter för hand utan det finns ett CINTAX program som gör det åt en. Efter att ha fyllt i all info CINTAX begärde från mig - inklusive hur många dagar jag spenderat i usa under 90-talets början - genererades formen som sedan skrevs ut. Såklart visade det sig att de inte alls var intresserade av hur länge jag var i USA som barn :P.

Hade jag fått blanketten som den var hade det tagit mig två minuter. CINTAX tog iaf 10 minuter med alla konstiga lösenord och emailadresser etc.
Efter att ha läst Immigration Law förra terminen är jag på det klara med min visa status härbort varför CINTAX mest var en börda men jag förstår att programmet säkert kan ge visshet i vissa lite mer komplexa fall.

Hursom nu är det gjort iaf och nu gäller det bara att posta blanketten till IRS imorgonbitti.

ps. har iaf bättre koll på min tax-status än Susan's ( i desperate housewives)

ps2. svensk internationell skatterätt är kul:) men federal income taxation i USA är inte det minsta roligt. Kommer vara tacksam så länge EU inte inför inkomstskatt på de enskilda medborgarna (dvs jag vill inte börja fylla i EU skatt formulär);).

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post150