Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

Comparative Legal Perspectives

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Wed, April 09, 2008 22:39:20

Idag hade jag min comparative law presentation. Det gick helt ok.
Särskilt med tanke på att Murphy's law är universiell och jag haft problem med datorn hela dagen (power point presentation). Som nu, hela mitt inlägg fösvann. :(

Hursom, efter presentationen pratade jag iaf med två Puerto Ricaner. Det diskuterades juridik och vädrades politik och ideologi. Vi kom även in på privatisering och den svenska regeringens försäljning av ABSOLUT VODKA, varpå jag fick förklarat för mig att Mr Reinfeldt nog fått en rejäl slant insatt på ett swiss-konto någonstans. Genast insåg jag hur svensk jag verkligen var!!
It never even entered my mind....

Osökt kommer jag att tänka på en föreläsning med Lawrence E Harrison (gästföreläsare från Tufts Univeristy och författare till Culture Matters och The Central Liberal Truth), där han refererade till en undersökning som hade funnit att 60% av Skandinavier anser att man kan trust other people, 35% av amerikanerna kände detsamma och endast 3(!)% av brazilians.

Vi kanske är lite blåögda trots allt.


ps. det svider i hjärtat att en fransman äger ABSOLUT...

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post146