Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

The importance of Jane Austen

Filmer & SerierPosted by Hofverberg Fri, April 04, 2008 21:37:56

Hands down är Jane Austen's Pride and Prejudice den bästa bok jag läst. Filmatiseringen i form av miniserien starring är inte heller helt fel;)
Nedless to say så är jag inte ensam om att uppskatta Austen.
De senaste veckorna har jag haft nöjet att se två filmer som cirkulerar runt just Jane Austen. En a catastrophe den andra ett mästerverk.

Blog Image

Om det alls är sant att Jane Austen hoppades porträttera sina karaktärer så verkligt som möjligt (ett påstående hämtat ur Becoming Jane) är Becoming Jane så smörigt enkel och förutsägbar - notera särskilt slutet där en second jane dyker upp - att Austen måste vänt sig i graven.

Den andra filmen jag sett är the Jane Austen Bookclub. 5 kvinnor och en man möts under sex månader för att analysera Jane Austens sex romaner. Filmen är ärlig och ger en trovärdig bild av den verklighet den vanliga människan lever i. In all its glory. Till och med grabben G blev lockad att läsa ett av Austens verk.

In short; köp the Jane Austen book club och glöm Becoming Jane.

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post142