Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

säsongspremiär = säsongsavslutning

SwedenPosted by Hofverberg Tue, September 30, 2008 12:21:32

Förväntan var stor inför kvällens tevepremiärer i femman. Genast slogs mina drömmar om nya säsonger ner, jag är tillbaka i Sverige. Både Ugly Betty och Desperate Housewives avsnitten var från i våras.. besvikelsen är stor.

I glädjeyra över morgondagens säsongspremiär för greys anatomy har jag (förra veckan) bjudit in syrran och K, ett misstag, det är nämligen ett gammalt avsnitt som visas, ett avsnitt alla vi tre brudar redan sett. Eftersom jag sedan 2004 inte laddat ner från nätet vet jag inte hur eller var jag ska hitta de amerikanska RIKTIGT nya avsnitten!

Varför måste det vara såhär? varför kan det inte vara internationell säsongspremiär? Säger ngn översättning blir jag sur, för frankly my dear they suck.

Får glädjas över att jag nu får mer tid för studierna, every cloud has its silverlining.

för den (inklusive mig själv) som inte orkar vänta på att få reda på vad som händer kan läsa sig till det....

recap av första avsnittet av Ugly Betty: http://abc.go.com/primetime/uglybetty/index?pn=recap#t=131845&d=131867

recap av första avsnittet av Desperate Housewives (varför är Gabi så mullig, är det verkligen hennes barn?) se http://abc.go.com/primetime/desperate/index?pn=recap#t=131881&d=131882

recaps av första avsnittet av Greys Anatomy;
http://abc.go.com/primetime/greysanatomy/index?pn=recap#t=131878&d=131879

Den som väntar på ngt gott väntar alltid för länge!

  • Comments(1)//az.hofverberg.org/#post176

En svart dag för mänskligheten

SwedenPosted by Hofverberg Fri, August 08, 2008 07:04:33

Idag är jag ledsen.

Rysslands pansarvagnar rullar in i Georgien och Kina håller en OS-invigning som för tankarna till Nazi-tyskland och Berlin 1936.

Kanske är jag bara en ofrälste som inte kan förstå sportens helande och enande kraft. För mig är det helt orelevant vem som springer längst, hoppar högst och vinner mest. Tibet är inte fritt. Taiwan är inte fritt. Världen är inte fri.

He who stands by and does nothing is equally guilty?

Vad säger vi när vi är med i OS, bygger vi broar eller sticker vi huvudet i sanden?

What goes around comes around?
History always repeats itself?

För att se med mina egna ögon ser jag sändningen av OS-invigningen i SVT. Därefter får teven vara avstängd, egentligen skulle jag säkert kunna göra mer men för nu får det räcka med min lilla bojkott.

För när jag ser kommunisternas Kina ser jag bara rött, den röda färg som finns bakom fasaden och avgasdimmorna. Den färg vi inte tycker ligger i våra händer, den röda färgen av oppositionens blod.

red. anm. varför var sverige enda landet med kina-inspirerade outfits under öppningscermonin? tål att tänkas på?

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post173

Idag röstar Irland. Gode Gud låt det bli ett nej.

SwedenPosted by Hofverberg Thu, June 12, 2008 08:53:54

För första gången i livet håller jag med maria wetterstrand.
Vi behöver en folkomröstning om Lissabonfördraget, så är det bara.
Måste säga att jag är besviken. Riktigt besviken.

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post171

GLAD VALBORG!!!!!

SwedenPosted by Hofverberg Tue, April 29, 2008 22:50:35

Hade man varit i sverige nu hade forsränningen redan börjat. :)

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post162

Wanted

SwedenPosted by Hofverberg Tue, April 08, 2008 22:55:56

Det är konstigt vad man kommer över när man söker på rättväsende, domstol och andra juridiska ord kombinerat med bilder.

Ett av resultaten var MC Eschers verk Relativity från 1953.

Blog Image
Nu när jag hittat verket och konstnärens namn hoppas jag få hjälp att hitta en poster! I just love this piece of art! please help.

Red. anm.
OK, ska erkänna skrek varg. Var lättare än vad jag trodde, bless internet shops;)
www.mcescher.com Det kunde man ju nästan gissat;) Hoppas få hem denna poster snart - till sverige that is. :)

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post145

Som ett brev på posten...

SwedenPosted by Hofverberg Mon, March 03, 2008 11:43:24

Jippieee, "paketet" anlände egentligen i fredags, men det hamnade inne på officet som är stäng lördag och söndag varför vi snällt fick vänta. Jag var oerhört förvånad över att paketet var till MIG och dessutom från SVERIGE.

Visst har det kommit paket förut till mig men oftast har jag då haft en liten föraning. Idag tog det mig completely by surprise.

Väl öppnat fann jag LAKRITS; Blog Image

och vad som visade sig vara till gustav; Dumlekolor.

Nu fanns det såklart oro inför badsäsongen 2008 (för såväl mig som gustav)
Kort och gott, that ship has already sailed. Att hålla vikten i USA är omöjligt.

Speaking of vikt konstateras det att det nästan ett kilo tunga paketet faktiskt klassificerades som brev och att ngn innehållsdeklaration inte behövde skickas med. Helt otroligt. Härborta i USA skickade jag ett A4brev till sverige med ett enda ark i och fick på heder och samvete lova att det endast innehöll documents genom att fylla i en liten deklaration. Naturligen kommer paket fortare hit än hem då tidsskillnaden jobbar i vår favör och dessutom delar de ut paket på lördagar :)

Nej nu återstår bara att tacka B1 och B2:) TUSEN TACK!!!!!!!!!
Det jag verkligen saknat härborta är just lakrits. Nu gäller det bara att visa lite disciplin och karaktär och inte äta upp allt på en gång. Fast samtidigt är det ju inte långt kvar heller.... En kort stund funderade jag på att bjuda LLMarna och amerikanerna på lite lakrits men efter hur djungelvrålslakritsen välkomnades förra terminen tror jag bestämt att jag behåller denna skatt för mig själv:)

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post131

Upp med tuppen

SwedenPosted by Hofverberg Thu, February 21, 2008 09:44:47

idag vaknade jag en stund efter 0500 när mobilen ringde. Telefonintervju.
Dagen hade kunnat börja bättre, jag visste knappt vad jag hette - hade det inte varit för att min telefonsignal skriker ut mitt namn.

Dessutom har Gustav delat med sig av sin förkylning - så jag kraxade värre än kråkan i Mamma Mu.

Övertygad om att glaset är halvfullt får jag gädjas åt att de iaf ringde mig. Att söka jobb i Sverige från utlandet är som att hitta en nål i en höstack och dessutom göra det åtta timmar för sent.

Efter intervjun hade jag svårt att somna om, och när jag väl gjorde det började lövblåsmaskinerna bullra utanför fönstret. Visst är det fint att de städar upp men måste tajmingen alltid vara så fel? Har skjutsat grabben G till skolan och ska nu ta tag i frukost:) Tror det blir lite Lucky Charms, det kan jag behöva;)

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post124

Kalle Ankas jul

SwedenPosted by Hofverberg Mon, December 24, 2007 16:47:04

Idag är det Julafton med stort J i Sverige, medan det i USA bara är kvällen före den stora dagen. Vi tog seden dit vi kom och således blir det jul imorn, men jag kan ju inte helt överge mitt heritage;) varför det blev lite svensk jul trots allt. Hoppet om att svt skulle sända kalle anka via internet gick om intet. Tack och lov för internet och olagliga handligar, tack vare ngn trotsig själ i sverige fann vi kalle ankas jul på internet (om än fjolårets) så genast blev julafton så mkt bättre:)

Blog Image

Julmust och nyåkerspepparkakor från syster, clementiner och apelsin, nybakade lussekatter. Efter julaftonsmorgon blev det amerikansk shopping. Just nu visar CNN de top three democratic candidates, intressant, men omöjligt att tro att bilden var tagen denna morgon. Fast det är nog som det ska vara, utlandsstudier handlar ytterst om att uppleva ngt nytt. Stora gröna kaktusar och solig julafton, ja det är nog nytt trots allt;)

Ps. det dimper ner julkort här och där, jag tackar för dem alla!!!GOD JUL!!! och god fortsättning!

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post87
Next »