Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

HAPPY HALLOWEEN

USAPosted by Hofverberg Fri, October 31, 2008 16:18:22

HAPPY HALLOWEEN!!

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post178

Presidentvalet har gått vidare...

USAPosted by Hofverberg Thu, August 21, 2008 14:39:14

Det har blivit betydligt mindre politik sedan jag kom tillbaka till Sverige, och än mindre bloggande om detsamma. Det är mkt jag missat att rapportera om; Edwards otrohetsaffär från 2006 kom till ytan, ordföranden för demokraterna i Little Rock, Arkansas blev mördad och den officiella nomineringen på demokraternas konvent i Denver är bara dagar bort. Därför vill jag göra bot och bättring och komma med hyfsat färska nyheter - Obama har bestämt sig för vem som ska bli hans VP! se CNNs hemsida; http://www.cnn.com/2008/POLITICS/08/21/obama.vice.president/index.html

Min då kvalificerade gissning när jag för snart 3 månader sedan lämnade USA var John Edwards eller Bill Richardson. Tydligen har det varit mer snack om Evan Bayh, Joe Biden och Tim Kaine sedan dess. Själv tror jag lite på Richardson fortfarande... Dock bör poängteras att det som talar för honom också talar emot honom. Amerikanerna diskutterade mkt huruvida de var redo för en "african american president" när jag bodde därborta, jag vågar gissa att liknande tongångar kan förväntas kring Richardsons "hispanic" ursprung. Önskar jag följt debatten bättre, men bättre sent än aldrig!

Har spenderat kvällen med att skratta åt McCain och Obama inslag i the daily show med Jon Stewart som sänds i kanal 9. För en liten stund glömde jag att jag faktiskt är i Sverige och att studenterna börjar komma tillbaka till staden. I cant help it, but I really miss Tucson! (och CNN;))

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post174

jag, gustav och sjuttioen magneter

USAPosted by Hofverberg Sat, May 31, 2008 13:19:58

Så var vi incheckade.
Vi sitter i skrivande stund vid gaten och väntar på planet.
Att vi faktiskt tagit oss ända hit kändes som en smärre omöjlighet igårkväll.
Totalt blev det 191kg incheckat bagage (hela 9kg tillgodo alltså:)).

Vi har inte riktigt tagit in att vi faktiskt är på väg hem varför jag hoppas på överseende den närmsta tiden. Har blivit lite amerikaniserad över det senaste året och är lite ledsen över att åka hem.

De senaste dagarna i NJ har dock lärt mig att det är skillnad på amerikaner och amerikaner, jfr svenskar och fransmän.
New York-arna är ju ökända för sin attityd... Saknar Tucson.

Känns också lite konstigt att det inte blev ngn DC sommar för min del heller....

Men var sak har sin tid heter det ju.

Innan jag blir allt för deppig så avslutar jag detta lilla inlägg med de glädjande nyheterna för en politicla geek som mig själv att jag iaf hann se lite av Demokraternas DMC meeting today, där de ska bestämma vad de ska göra med Florida och Michigans delegater och superdelegater.

För mina kära läsares skull lägger jag även upp lite bilder;)

Se blogginlägg nedan (The final countdown)

  • Comments(2)//az.hofverberg.org/#post170

The (mr) Big day NYC

USAPosted by Hofverberg Sat, May 31, 2008 13:10:59

Igår gjorde vi sista dagen i USA. (räknar inte idag)
Dagen spenderade vi i NYC där vi såg Sex and the City filmen!!:D
Det var fullsatt(!) och Gustav var bara en av 10 grabbar där och nog bara en av två hetrosexuella;).
Den var bra, för att vara en film (det blir såklart lite "corny"), gillade slutet förutom Samanthas.... ska sluta där innan jag sagt för mkt. Filmen har premiär i Sverige den 21a juni. Varning: stor risk för att man vill shoppa tills man droppar efteråt!!!

Efter det blev det lite turistande, metro, promenad och (mestadels) windowshopping. Försökte hitta de dollhouse skor jag tvingades slänga i Tucson men det fanns inga med så hög klack *bummer*.

För att göra cirkeln komplett avslutade vi även NYC med ett TGI Fridays besök, TGI Fridays var första resturangen vi besökte i Tucson.

Kvällen som jag trodde skulle bli lugn framför Boston v. Detroit (när blev jag en sån optimist?) blev istället lång och jag var uppe till småtimmarna, packandes, omorganiserade, slängde, etc.

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post169

En bild säger mer än tusen ord

USAPosted by Hofverberg Fri, May 23, 2008 20:21:42

Blog Image

Tucson-San Antonio-Houston-Dallas-Little Rock-Memphis-Nashville

  • Comments(1)//az.hofverberg.org/#post166

No guts, no glory (friskt vågat häften vunnet)

USAPosted by Hofverberg Fri, May 23, 2008 20:05:39

Rolling stones gather no moss; vi har nu rullat över (ca) 2500 miles sedan vi hämtade ut hyrbilen men idag tänkte jag varken bjuda på reseberättelser eller annat av personligt slag. Istället kände jag mig tvungen att berätta om Southwest, USAs motsvarighet av Ryanair, fast med större flygplan, trevligare personal och bättre service.

Medan American Airlines och United ska börja ta betalt för den första incheckade väskan (liksom ryanair) erbjuder southwest (oooo vad vi flygit med dem) resor för 59USD inklusive två incheckade väskor. Hur är det möjligt undrar ni säkert, well, its called hedging. Med rekordpriser ala 140USD per barrel så ja, vad ska man säga; nothing short of genius!!

Blog Image

För en utförligare diskussion visit;
http://www.artdiamondblog.com/archives/2008/03/southwest_airli.html
och New York Times Article; Airline Shrugs Oilprices

Skrattar bäst som skrattar sist eller vad man brukar säga.

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post165

Maknadssanktioner

USAPosted by Hofverberg Sun, April 20, 2008 22:08:13

Efter att Gustav haft på svenska "nyheter" på datorn har jag bara en kort kommentar. Law and Economics är större i USA jämfört med Sverige. Marknaden löser det mesta, kostnaden bärs av den som kan förutse det. En dålig lag påverkar marknaden negativt vilket ger att lagen måste förändras för att marknaden ska bestå. Påverkar lagen inte marknaden negativt; then who cares? Så enkelt tycks det vara. I shareholder sammanhang refereras det ofta som "voting with your feet".* Kanske har jag varit borta förlänge, men det känns så mkt mer rimligt.

Det finns vissa saker jag tycker mindre om med Sverige än andra.....

*Dvs när du inte gillar seden dit du kommer - leave.
Försvinner marknaden, försvinner beteendet.

ps. detta förusätter att det inte rör sig om ett företag med monopol på ngt essential...

Abdullah i min klass förklarade för mig att när USA ville dra in visum för personer från hans land förklarade hans regering bara snällt att if so, ja då tar de bort alla sina pengar från de amerikanska marknaderna och jag gissar, höjer priset på oljan.
Men det finns tillfällen, då man faktiskt får bestämma sig, vill man vara med i leken eller inte.

jag känner sveriges väggar krypa in på mig, kanske är sverige en ankdamm trots allt.

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post157

Adios Californien

USAPosted by Hofverberg Sun, April 20, 2008 21:20:49

I helgen gjorde vi vårt sista besök till Californien innan vi vänder hemåt i maj. (vilket jag fortfarande inte greppat)

Som vanligt när jag haft fullt upp innan avresa blir det mkt planerande i sista minuten. (Eftersom vi påförhand inte riktigt bestämt oss vad vi ska göra...;))
Vi anlände fredag och avnjöt middag på fishers market nere vid vattnet, samma ställe som vi lunchade på under vår california-arizona roadtrip i december i fjol. Mycket najs. Väl på hotellet kom vi på att vi ju faktiskt var precis vid mexico och att gustav aldrig varit där. Sagt och gjort bokade vi in en guidad tur till Tijuana, mexico (vilket var väldigt smidigt). Tre timmars shopping blev dock lite långtråkigt, men vi fick iaf tag på lite souvenirer och så äkta mexikansk tequila såklart;). Ingen mask dock:( Dessutom vet vi nu att mexikanarna talar svenska då allt var "nästan gratis".
Dagen avslutades på Hard Rock Cafe i the gaslamp district av San Diego.

Idag söndag var vi på Sea World och brände oss rejält i ansiktet under delfinföreställningen. Det var bara 15 grader celsius (och molnigt) igår varför vi idag klädde oss därefter. Vi hade roligt även om vi kanske börjar bli lite väl gamla för Sea World.....

Flygresan hem var lite lagom lång, en timme exakt:)

Kvällen slutade med att vi köpte Juno som precis kommit ut härborta.
Den var faktiskt ganska söt:) (Betyg: HHHH)

Nu väntar för mig en tuff sista vecka med lektioner följt av en veckas tentaplugg.
My guess är att bloggen kommer bli lidande... men återkommer när "ordealen" är över.

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post154
Next »