Hofverberg

Hofverberg

Tucson, Arizona

This blog covers my 2007-2008 exchange year at University of Arizona. Hopefully I will be able to provide you with pictures, facts, stories and one or two smiles!

Enjoy!

The Aftermath

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Fri, August 01, 2008 07:14:52

Så har man varit ”hemma”(tillbaka) ett tag.

Mycket har hänt både positivt och negativt och jag konstaterar att jag inte hängt med riktigt.

Ska dock summera sommaren som till största del handlat om flytt, familj och studier.

Det var en smärre chock att komma hem och renoveringar och nya rondeller gjorde att jag var helt lost. 1,5liters flaskan såg inte längre ut som den en gång brukade, varför jag ständigt misstog mig och trodde att jag köpte två liter coca cola. (jag var dock förvånad att priset inte gått upp, men så fel jag hade;)). Priset på Ben and Jerry glass fick mig däremot att storkna, 52SEKför en halvliter. Borg gick ut och berättade att alla studenter ska jobba vid sidan av studierna och jag saknade (bildligt) ord. Även riktiga ord föll såklart bort i början medan jag letade febrilt efter rena kläder i resväskan.

En oväntad begravning fick mig helt ur fas och det som kanske många trodde var amerikakilon var egentligen ICA pizza. Den drog mig snabbt in i den svenska verkligheten igen, en verklighet jag under några dagar ”escaped” genom att dricka Caramel Frappucions från Starbucksbutiken vid Louvren.

Blog Image

Sommarkursen visade sig vara en prövning, snarast åsiktsmässigt än akademiskt, jag ställdes genast inför anti-amerikanska värderingar och saknade ”mitt amerika” något oerhört. ”mitt tucson”.

Min syster som hittat en ”spök-vagn” i vår ICA butik förklarade att den brukar innehålla cherry coke och mountain dew. När jag efter flera veckor hittade den hamstrade jag läsk för flera hundra kronor, läsk som fortfarande står i mitt kylskåp. När jag nu skriver detta inlägg har jag kommit i fas, förutsatt att datumet hade varit 1juli och inte 1 augusti. En försenad vårstädning av lägenheten inkl. ommöblering företogs mitt i julivärmen och lägenhet har nu förändrats med dess ockupanter, från att kännas som ett museum börjar den nu spegla nya behov.

Idag kasserade jag även hyreschecken från ”Vackra Gröna” min depositavgift som jag lämnade in för snart ett år sedan kom tillbaka till mig betydligt mindre, tack vare både valutakurser och den svenska bankens avgifter. Dessutom beställde jag riktiga kopior av en hög foton jag har på datorn. 300+ för att vara exakt.(Tyvärr inkluderade de bara Gand Canyon resan och foton från universitetet.) Kanske får jag allt klart lagom till skolstarten trots allt:)
Tills dess säger jag bara So long/på återseende. .....

  • Comments(1)//az.hofverberg.org/#post172

The final countdown

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Sun, May 25, 2008 18:58:07

UPPDATERAD 8/1/08

UPPDATERAD 5/31/08

DC 5/27/08

Blog Image

US Supreme Court

Blog Image

jaha, det blev ju inte mkt kort. mitt paint fungerar inte just nu, så jag kan inte förminska dem tillräckligt för publikation. Dessutom ropar de nu att det e dags att boarda, jag fattar fortfarande inte att jag inte är i USA imorn.
Ses.

----------------------------------------------------------------------------

Tidigare version

Det slog mig precis att det verkligen inte är långt kvar nu!

Denna tid nästa vecka sover jag i min säng i Sverige. Nej jag kan nog inte riktigt greppa det.

Eftersom jag varit dålig på att uppdatera den senaste tiden, ska jag ta tillfället i akt och blogga medan vi följer Lakers v Spurs.

Så det blir en sån där synopsis igen. (please return for pictures to come in the near future:))
Säger om detta blogginlägg som konstnären Steve Penley sa till mig när han ritade en colaflaska; "it might not be quality but its speed".
Ett svenskt uttryck summerar det hela väl; "hellre fort än bra" (jag vill sova;)).

25e - GLAD MORSDAG!!!
Atlanta, Georgia
CNN, World of Coca Cola och Margaret Mitchells (författarinnan till Gone with the Wind) hem stod på agendan.
Vi är nu på eastern tid, varför dagen gått mkt fort!
World of Coca Cola var verkligen en besvikelse, och "all coca cola you can drink" var väl en sanning med modifikation. "All coca cola you can get your hands on" hade varit mer i linje med sanningen, but then again Memorial Day Weekend är nog inte rätt helg att välja för turistaktiviteter. Det faktum att colan var undangömd vid utgången var dock Coca Colas fel.

Blog Image

Bild ovan: Margret Mitchell museumet bjöd även på filmprops. Tröjan gick iaf hem hos Coca Cola personalen ;).

24e - Nashville Tennessee
Dagen började med att vi besökte Tracy och Ryan's "hulda moder" (alma mater) Vanderbilt University där jag inhandlade en bluebook, en bok som försvann i flytten. Sedan blev det Centinental park, music row, mat och suvenirshopping. Letade även efter ett par boots till. En butik hade policyn köp ett par få två par gratis. priserna var överdrivet högt satta och eftersom vi inte har ngn plats i bilen anyhow så blev det inget med det. :) Roligt var det iaf:)

23e - Memphis Tennesse
Oavsett hur fint Graceland är så är det inget att rekommendera för oss gräsallergiker, trots att den gröna heltäckningsmattan i taket i djungelrummet inte är av gräs så blev jag jättedålig. När G sedan körde till nashville sov jag (av syrebrist?) med ac och luftintag av stängt. Har jag sagt hur mkt jag ÄLSKAR gräsfattiga Tucson? Förutom Graceland såg vi även Suns studios och Cotton Museum. Åt gjorde vi på Jillians där jag åt buffalo shrimps. Mums:)
Vi undrar dock, hade gallerian (Pea Body Place) precis öppnat, eller var det på väg att stänga, folktomt och tomt på butiker blev vi lite konfunderade.

22e - Little Rock, Arkansas
Bill Clinton föddes (liksom Huckabee) i Hope Arkansas, men det är Little Rock han är i från och även här han var governör en gång i tiden. Vi åt och promenerade runt, besviket konstaterade vi dock att vi var en dag tidiga för vattenfestivalen.
Vi besökte även Little Rock Centeral High School ( Little Rock Nine kanske rings a bell? här eskorterade militären nio svarta elever in i den då helvita skolan).
Denna gång var det Gustavs tur att bli stoppad av polisen, då han körde i fel riktning på en enkelriktad gata. Med ett arizona drivers license, tittade polisen bara på den mkt undrande Gustav och med orden "be careful" var vi på väg igen.
Vad polisen tänkte syntes lång väg; "Turister".

21e -Dallas, Texas
vad gjorde vi där? Min gräsallergi började iaf göra sig påmind.
En runda på stan (starbucks och Iron Cactus Steakhouse) blev det i alla fall.
Rätt trevlig stad.
O just det. Vi besökte ju Sixth Floor museum, ett museum över Kennedy mordet. Dessutom hoppade jag ut mitt på Commerce Street och tog ett foto från krysset där Kennedy mördades upp mot sjätte våningen. Det var dessutom rejält blåsigt och jag blev av med min cowboyhatt både en och två gånger (ytterligare lite springandes längs Commerce Street:P). Sixth Floor Museum är nog mitt favorit museum so far.

Blog Image

20e - Houston, Texas och Johnson Space Center. Det är tydligt att man är i Texas när vakten inte frågar efter vattenflaskor utan istället frågar; "any personal firearms m'am". ÖÖÖ: no.

19e - San Antonio, Texas
Riverwalk i San Antonio.

Blog Image

Bilden ovan: Jag vid hotellet i San Antonio, needless to say så passade jag in riktigt bra i Texas.....Men hu vilken luftfuktighet!

18e - Goodbye Tucson:(
upp i ottan, eller det kändes så iaf. Sandra skulle vara på Greyhound buss-station en timme innan avfärd (vad det nu skulle vara bra för). Vi lämnade Tucson ca två timmar, ja det tog en stund att packa in alla väskor i bilen och dessutom unnade vi oss lite frukost. En lååång bilfärd väntade, Tucson - San Antonio. Bilen som måste varit lite för tung, kom upp i lite för hög hastighet i en nerförsbacke när jag körde genom texas varför jag blev stoppad av polisen:S. Vi anlände dock San Antonio sent söndagskvällen utan ngra större problem.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

17e - Graduation. Medan Grabben G gjorde det sista i lägenheten åt sandra och jag frukost på hotellet, avslutade cox abbonemanget och klädde upp oss.
1230 Graduation foto, följt av cermoni och ytterliggare lite mer foto, tillbaka på hotellet 1630. Ett sista farväl av polarna. (Samtliga av våra möbler blev sålda med undantag för två lampor, wow!)

16e - Fortsatt packning, middag hos min kubanske professor följt av ännu mer packning, utrensning och städning, vi lämnade "Vackra Gröna" klockan 0400.

15e -Sandra och jag körde genom en sandstorm på väg till baseballmatchen i phoneix. Helt otroligt. Det som ser ut som ett moln längs marken är in fact sandstormen. man kunde se den på flera mils avstånd. Bilderna har jag fått från Sandra:)

Blog Image

Blog Image

Tänk dig en tät dimma av smuts, bilden ovan visar resan genom sandstormen när den var som bäst, när den var som bäst såg jag knappt bilen framför.

14e - Sålde bilen, levererade soffan, simmade i Rec Center, hade min sista exam; Corporations (business organizations).
Shoppade på Tucson Mall med Sandra, tyvärr stod jag för det mesta av shoppingen:S. Skickade även in min Comparative Commercial uppsats (jag e godkänd:) men professorn ser gärna att jag kompletterar den då han vill publicera den).

13e - ännu mera skrivande på uppsatsen

12e - mkt skrivande på uppsatsen

11e - Sålde sängen *snyft* TV=Desperate Housewives.

10e - Solade på förmiddagen, hyrde the Golden Compass på kvällen.

9e - Conflicts exam följt av bio What happens in Vegas och lite shopping på Park Place

8e - Jepp, vi fick matbordet sålt lagom till att sandra kom:)

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post168

My graduation - in pictures

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Sun, May 25, 2008 17:24:15

Blog Image

GROUP PICTURE; ITBL LLMs
From left
2Backrow: Joe, Tim, Omar, Joaquin, Sam
Middlerow: Munger, manuel, Prof. G, Mariya
Frontrow: Coordinatior CC, Ximena, Diana and me:)

Blog Image

Inmarsch, två timmar efter gruppbilden ovan.
Notera gärna att vi stått i timmar, i en MYCKET varm gown!

Blog Image

Så var det över.

Blog Image
Sandra and myself efter cermonin. (det e INTE lätt att få med henne på kort så riktigt stolt att jag kan visa det här:))

Ang cermonin kan sägas att talen var lite för långa och att min migrän inte gjorde det bättre (G och jag var uppe till 04 am och städade ur lägenheten natten innan).

Inte helt oväntat kändes det dock lite snöpligt att hela året var över så fort.
But at least we had a lot of fun along the way!

  • Comments(2)//az.hofverberg.org/#post167

Veckan som gått

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Wed, May 07, 2008 17:18:01

Det är nu en vecka sedan jag sist hunnit uppdatera er om min tillvaro härborta.
Som kompensation kommer en kort "synopsis" inklusive bilder:)

Torsdag 1:a maj
0930-1600 studiegruppsmöte hos Ximena (Corporations)

Blog Image

Yes, I admit, that is a Coca Cola next to me....

1900 Ugly betty, 2000 Grey's Anatomy

Fredag 2:a maj
0910-1300 studeigruppsmöte hos Ximena (Corporations)
Hämtade en säng till Sandra hos Ryan och Kevin.
Bio: 88 minutes

Blog Image

Lördag 3:e maj
Bio: Made of honorBlog Image

Söndag 4:e maj

Studerade Corporations vid poolen genom att läsa Barbarians at the gate: the fall of RJR Nabisco by Bryan Burrough and John Helyar

Blog Image
kvällen avslutades med: Desperate housewives och min "nya" serie Brothers and Sisters
Gustavs kusin M2 födde en son:) Congratulations!

Måndag 5:e maj (Cinco de Mayo)
uppe med tuppen för att skicka paket till sverige.
Sålde bilen (pengar får vi den 14e, bilen behåller vi till den 18e)
Tvättade
1600-1700 Gymmade 45 minuter.
Skrev klart min jämförande uppsats mellan juror-systemet och nämndemannaskapet. En låååång dag.

Syrrans barbie (cinco de mayo) anlände sverige, snacka om tajming;)

Blog Image

Tisdag 6:e maj
Pluggade till ITL exam. ganska slut efter att ha skrivit klart uppsatsen.
Goda nyheter: Ankans sambo har fått jobb:) (Straight out of college:D)
So long Stenhagen!
North Carolina and Indiana primaries.

Blog Image

Onsdag 7:e maj
ITL exam, hemtenta mellan 08-17 (skickade in arbetet 15:00 av rädsla att jag skulle stirra mig blind på problemen, generellt är första svaret rätt)
1500-1600 gymmet
Just nu; Judge Judy

Imorgon; hoppas få sålt köksbordet, ska plugga Conflicts of Law och hämta Sandra:)

På fredag: mera bio!!! What happens in Vegas:D

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post164

Last day of class - recaps

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Wed, April 30, 2008 20:09:41

Idag har jag haft min sista lektion på James E Rogers College of Law.
Wow. Året har rusat förbi. Vad är då så speciellt med law school?
Låt mig redogöra för de tre stora skillnaderna:

Phi Alpha Delta International Law Fraternity
Tyvärr var law fraternitiet inte riktigt som filmen Skulls, jag fick varken en brietlingklocka eller en ny bil, men lärde mig iaf ett hemligt tecken;)
Studierna
Vad gäller studierna är den stora skillnaden valfriheten! Från Sverige är jag van att det finns ett fastställt obligatoriskt utbud, iaf under grundutbildningen, amerikanerna har ett par obligatoriska kurser under första året samt en kurs i etik. För mig har det varit underbart att vara säkrad en plats på vilken kurs jag ville, men pga schema-krockar (ja de har sånna här!!!) så fick även jag kompromissa:) Dessutom var add-drop perioden inte helt fel, jag droppade totalt tre kurser och addade två under perioden.
Professorerna
Ojoj vad jag kommer sakna colleget. Min Corporations professor som visade en film de sista tre lektionerna (barbarians at the gate), som fått mig intresserad av mergers och acquisitions och som liksom jag var ca 4 år sen att inse att ipods är rätt "läckra" -iaf härborta med alla podcasts:)
Min cubanska professor som har fler anekdoter än ngn annan jag vet, som berättelsen om kostymen som var billigare än underskjortan i bulgarien, och hur hotellet på ngt konstigt vis hade ngn connection to bordellverksamhet, 20 studenter stirrade på varandra med ett väldigt distinkt "huh?" över ansiktet.
Min skattelärare från förra terminen som bar guldklocka och hawaiiskjorta och aldrig frågade en tjej en fråga. Justice Sandra Day O'Connor som dinglade med skon.

Det är svårt att vända hem. Det är bara att erkänna.

  • Comments(1)//az.hofverberg.org/#post163

Att göra en anka...

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Tue, April 29, 2008 22:38:23

Egentligen heter det att göra en A.... men anka fungerar också.
Vad är det då? jo det är när man lyckas skriva en uppsats på mkt kort tid, jag hoppades göra en egen variant av denna anka i söndags men kunde inte låta bli att jobba på den lite ytterligare. Nu är den iaf inskickad, så nu återstår bara två uppsatser och tre tentor innan terminen är över:)

Speaking of ankan ska jag kanske klargöra att sängen vi nu försöker sälja inte kostade 50 000 utan det var vad det skulle kosta att ta hem den till Sverige:)

Lite tråkiga nyheter: the Suns åkte ut ur slutspelen idag, pga det schabblade bort det under sista minuten *how could it happen?*!!!!

Som belöning för att jag skickat in min uppsats om regionskodade DVD:r tittar jag nu på 27 Dresses som kom ut på DVD härborta idag :) Förväntat DvD-släpp i Sverige; den 28:e juli. Intressting fact; svensk översättning av titeln; 27 Dresses!

Blog Image

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post161

Sista gången vi vände hem till Tucson

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Sat, April 26, 2008 15:50:33

Idag kom vi tillbaka från vår sista trip innan vi lämnar Tucson för gott.
Fredagen spenderade vi i Santa Fe, New Mexico. Bill Richardssons stat:)
Santa Fe, huvudstaden i NM är den äldsta "stats-huvudstaden" i hela USA och var riktigt mysig. Staden kändes som en mexikansk tolkning av en liten europeisk stad. Vi inhandlade cowboyboots och "avnjöt" (nja) mexikansk mat. (Choevos Rancheros var nog inte min grej). Kvällen slutade med en fruktansvärt besvikelse, Suns förlust mot Spurs på hemmaplan, det står nu 3-0 till Spurs och Suns kan hälsa hem.

Vi ankom NM 830 lokal tid Fredag och lämnade NM 1030 ocksåp lokal tid.
1030 anlände vi Tucson. Det var den kortaste och effektivaste resan hittils:)

Det var lite nostalgiskt att landa på Tucson för sista gången, att det redan gått 9 månader och två veckor sedan vi anlände är snudd på ofattbart. Tiden har mest stått still känns det som (om den inte faktiskt går bakåt!).

I eftermiddags sålde vi våra vita bokhyllor. Vi har som sagt tidigare sålt soffan men den har vi kvar ända till den femtonde maj:D. Dessutom har vi sålt två lampor. :) kanske ska det gå att avveckla detta hem trots allt:)
Vi hoppas få sålt kaffemaskinen imorgon också. *håll tummarna*

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post160

The New York Times

UtlandsstudierPosted by Hofverberg Wed, April 16, 2008 22:45:42

Det tar ett tag att komma in ett nytt land, iaf för oss. Man kan missa mkt roligt...
Hade jag fått göra året igen hade jag börjat prenumerera på the New York Times dag 1. Läser alltid NY times när jag reser och av en händelse fick jag en gratis provprenumeration för två veckor sedan. :D

Iaf, till saken. Igår tisdag var jag ledig och lyckades planera in en stund vid poolen utanför lägenheten. Istället för läxor bestämde jag mig för att ta med mig tidningen. Två flugor i en smäll, i min corporations klass studerar vi just nu mergers and aquisitions:D. Hostile take-overs. NY times raporterade om Delta-Northwest mergern och dessutom Blockbusters bud på Ciruit City:D

Var inget "fan" av aktiebolagsrätten hemma i Sverige, men måste säga att min corporations (Business Org.) nog är favoritklassen i år (efter Int. IPL).

ps. folk börjar fråga om jag längtar hem. Svar, otvetydligt; NEJ. Även om jag såklart saknar vänner och familj så är jag inte alls redo att vända hem.....

  • Comments(0)//az.hofverberg.org/#post153
Next »